Het belang van een responsive website

Het belang van een responsive website

Wij zorgen ervoor dat uw website mobiel vindbaar is.

Er is veel veranderd sinds de komst van de smartphone. Meer en meer mensen gebruiken hun gsm om informatie te zoeken op het internet. Met een responsive website voor uw bedrijf of organisatie en weet u zeker dat u geen potentiële klanten misloopt.

Een responsive website is een website die op alle schermen de juiste lay-out heeft. Dit betekend niet dat alles gewoon smaller wordt maar wel dat alle inhoud zodanig geschikt word dat zowel op uw desktop computer als op de gsm uw website duidelijk leesbaar is. Uw bezoekers zullen beter kunnen genieten van een optimale webervaring. Het design van een responsive website zal zich automatisch aanpassen aan de afmeting van het scherm.

Voordelen van responsief webdesign

Het voordeel van responsief webdesign is dat u geen 2 verschillende websites hoeft te laten maken, één voor grote schermen en één voor kleine schermen. Responsief design is dezelfde website op smartphone, tablet, laptop en desktop.

Nog een voordeel van het ontwerpen en ontwikkelen van uw website met responsief webdesign is geld en tijd sparen in het bijwerken van de website. Wilt u foto’s op uw website plaatsen, dan hoeft u dit maar op één plaats doen, niet meer voor de gsm aparte foto’s en voor de desktop aparte foto’s, responsief is alles op één plaats. Het responsief design zorgt ervoor dat de foto’s in de juiste grootte geladen worden voor het gekozen medium. 

Wat kost een responsieve website?

Bij verschillende webdesigners moet je extra betalen voor responsief webesign. Niet bij WPkennis.nl.

Wij zijn er van overtuigd dat responsief design een basisbehoefte is voor uw website. Daarom zal dan ook niets extra aangerekend worden om de website responsief te maken.

Wat vindt Google van responsieve websites

Het marktaandeel van Google ligt boven de 90%. Dus wanneer Google spreekt luisteren de webdesigners. Google stelt dat responsief webdesign de aanbevolen configuratie is om je website voor te stellen op alle schermen. Dit is omdat alle schermen dezelfde URL hebben en dezelfde HTML, ongeacht het apparaat. Dit maakt het makkelijk en efficiënt voor Google om je website te crawlen en te indexeren.

Bovendien geeft Google de voorkeur aan responsief webdesign omdat dit gebruiksvriendelijker is dan aparte sites voor gsm en desktop. Als bijvoorbeeld een vriend de inhoud van uw site met zijn gsm op Facebook deelt, en iemand klikt hierop met zijn desktop, zal hij niet naar een aparte site voor gsm doorverwezen worden maar naar dezelfde site die ingedeeld is voor desktopgebruik.

Google legt de nadruk gebruikerservaring om een positie te bepalen in de ranking, dit is een belangrijke factor voor SEO.

Waarom heeft uw bedrijf een responsieve website nodig?

  • U betaalt niet extra voor een responsief design
  • Uw website is toegankelijk op ieder device
  • Gebruiksvriendelijk voor uw bezoekers
  • Betere zichtbaarheid kan meer bezoekers tot gevolg hebben

Over de auteur

Ik schrijf over de laatste trends op het gebied van online marketing, SEO en mediation. Een combinatie waarin veel kennis kan putten uit mijn tijd als mediator.